cirkulerat ägg 65 grader, rökt lax & nässelgelé samt salmbärsyltad svamp


Kommentarer
Postat av: Chef Jonaz

använde denna signatur rätt på en matklubb med svenskt tema. ägget värmde jag försiktigt i ugn i plastfilm i ett litet glas och täckte med mera plastfilm (pvc). nässelgelén e gjord på vin, nässelpulver och agar agar (gelebildande alg), till är det dessutom jordärsskocka samt chips på samma skocka, svampen är lätt stekt i solrosolja och lätt reducerad med salmbärsvinäger. nässel gelén penslas ut på plastfilm på en bänkyta och stelnar i rumstemp 18 grader. lade i kallrökt lax utan det gråa och lätt bankad spenat sen rullar man med hjälp av plastfilmen. skär sedan med riktigt vass kniv. lycka till,,,ägget blir galet krämigt rakt igenom,,,fast gör några ägg för mkt!

2010-03-04 @ 18:19:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0